客户案例
2024年世界英语高考I卷阅读阐明D篇深湛阅读
发布日期:2025-12-29 10:55 点击次数:122

图片
在英语教学的漫漫征程中,咱们皆在抑止探索更灵验的门径来助力学生高考告捷。今天,我想与您一同聚焦深湛阅读高考英语真题著述这一紧要课题。高考英语真题著述是一座赋存丰富的学问宝库,而深湛阅读则是开启这座宝库的神奇钥匙。通过领导学生进行深湛阅读,不仅能匡助学生了了高考的命题走向、老练各种题型,还能考试他们的话语感知力、逻辑想维和概括哄骗才智。当学生深切研究真题著述,他们会领略词汇的精确哄骗、语法的玄妙架构,以及篇章布局的逻辑之好意思。通过这么的精读,学生约略积攒丰富的话语素材,培植阅读速率与阐明精度,为在高考科场上的出色阐扬奠定坚实基础。让咱们一同深切探索,引颈学生开启高考英语的告捷之门!图片
一、深湛阅读尺度1、预读著述① 先快速浏览著述的标题、副标题、图片、图表等,对著述主题和省略内容有一个初步的了解。② 检察著述的起原和扫尾段落,捕捉要害信息。2、查生词① 遇到不坚忍的单词,不要立即查阅辞书,可凭证高下文估量词义。② 读完一段或整篇著述后,再勾通查阅影响阐明的生词,记录其释义和用法。3、逐句分析① 仔细分析句子的结构,包括主语、谓语、宾语、定语、状语等因素。② 阐明长难句的语法和逻辑关联,不错通过区别句子因素来匡助阐明。4、阐明段落主旨① 转头每个段落的主要内容,找出段落的中心句或要害句。② 想考段落之间的逻辑关联,是比肩、递进照旧改变等。5、揣测篇章结构① 分析著述的全体结构,比如是总分总、分总照旧总分等。② 明确著述的论点、论据和论证门径。6、深度想考① 想考作家的不雅点和派头,是否甘愿作家的见解,并发扬情理。② 有关我方的学问和讲授,对著述内容进行拓展和延长。7、反复阅读读完一遍后,隔一段时辰再次阅读,加深阐明和顾忌。8、作念札记和转头① 记录紧要的单词、短语、句子和语法点。② 写下我方对著述的阐明和感悟。图片
二、2024年世界英语高考I卷阅读阐明D篇深湛阅读In the race to document the species on Earth before they go extinct, researchers and citizen scientists have collected billions of records. Today, most records of biodiversity are often in the form of photos, videos, and other digital records. Though they are useful for detecting shifts in the number and variety of species in an area, a new Stanford study has found that this type of record is not perfect. “With the rise of technology it is easy for people to make observations of different species with the aid of a mobile application,” said Barnabas Daru, who is lead author of the study and assistant professor of biology in the Stanford School of Humanities and Sciences. “These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens (标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”Using a global dataset of 1.9 billion records of plants, insects, birds, and animals, Daru and his team tested how well these data represent actual global biodiversity patterns.“We were particularly interested in exploring the aspects of sampling that tend to bias (使有偏差) data, like the greater likelihood of a citizen scientist to take a picture of a flowering plant instead of the grass right next to it,” said Daru.Their study revealed that the large number of observation---only records did not lead to better global coverage. Moreover, these data are biased and favor certain regions, time periods, and species. This makes sense because the people who get observational biodiversity data on mobile devices are often citizen scientists recording their encounters with species in areas nearby. These data are also biased toward certain species with attractive or eye-catching features.What can we do with the imperfect datasets of biodiversity?“Quite a lot,” Daru explained. “Biodiversity apps can use our study results to inform users of over-sampled areas and lead them to places — and even species — that are not well-sampled. To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.”32. What do we know about the records of species collected now?A. They are becoming outdated. B. They are mostly in electronic form.C. They are limited in number. D. They are used for public exhibition.33. What does Daru’s study focus on?A. Threatened species. B. Physical specimens.C. Observational data. D. Mobile applications.34. What has led to the biases according to the study?A. Mistakes in data analysis. B. Poor quality of uploaded pictures.C. Improper way of sampling. D. Unreliable data collection devices.35. What is Daru’s suggestion for biodiversity apps?A. Review data from certain areas. B. Hire experts to check the records.C. Confirm the identity of the users. D. Give guidance to citizen scientists.图片
(一)谜底解析32.谜底:B解析:著述起原提到“Today, most records of biodiversity are often in the form of photos, videos, and other digital records.”,这阐述面前集结的物种记录大多是以电子款式存在的,B 选项正确;A 选项“它们正在落伍”文中未说起;C 选项“它们数目有限”与文中提到的“researchers and citizen scientists have collected billions of records”不符;D 选项“它们用于公开展览”文中也未说起。33.谜底:C解析:著述中提到“These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens (标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”,不错看出 Daru 的揣测要点是不雅测数据,C 选项正确;A 选项“受挟制的物种”不是揣测要点;B 选项“物理标本”不是要点;D 选项“挪动应用尺度”仅仅得到不雅测数据的技能,不是揣测要点。34.谜底:C解析:文中提到“We were particularly interested in exploring the aspects of sampling that tend to bias (使有偏差) data, like the greater likelihood of a citizen scientist to take a picture of a flowering plant instead of the grass right next to it”,这标明不得当的采样面貌导致了偏差,C 选项正确;A 选项“数据分析中的空虚”文中未说起;B 选项“上传图片质地差”不是导致偏差的原因;D 选项“不行靠的数据集结建造”文中未说起。35.谜底:D解析:著述临了提到“Biodiversity apps can use our study results to inform users of over-sampled areas and lead them to places — and even species — that are not well-sampled. To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.”,这标明 Daru 建议生物各种性应用尺度为公民科学家提供领导,D 选项正确;A 选项“审查某些地区的数据”不是主要建议;B 选项“雇佣群众查验记录”不全面,要点是为公民科学家提供领导;C 选项“证据用户身份”与confirm the identification of their uploaded image.信息不稳健。图片
(三)段落逐句分析第一段逐句分析1.“In the race to document the species on Earth before they go extinct, researchers and citizen scientists have collected billions of records.”①“In the race to...” 暗示“在......的竞赛中”,这里指的是在赶在地球上的物种骤一火之前对其进行记录的这场竞争中。②“document”作动词,意思是“记录,记录”。③“go extinct”是“骤一火”的常用抒发。整句话强调了记录物种这件事的进军性以及揣测东谈主员和公民科学家在这方面所作念出的遍及集结责任。2. “Today, most records of biodiversity are often in the form of photos, videos, and other digital records.”①“biodiversity”指“生物各种性”。②“in the form of...”暗示“以......的款式”。此句阐述了现时生物各种性记录的常见款式是数字化的,比如相片、视频等。3.“Though they are useful for detecting shifts in the number and variety of species in an area, a new Stanford study has found that this type of record is not perfect.”①“Though”领导靡烂状语从句,暗示“天然,尽管”。②“be useful for...”是“对......有用”。③“detect”意为“察觉,发现”。④“shifts”在这里指“变化,变动”。从句部分详情了这些记录在检测某一地区物种数目和种类变化方面的积极作用。主句中的“Stanford study”指“斯坦福的揣测”,“has found”是面前完成时,暗示一经发现。整句话先扬后抑,在详情数字化记录有一定用处的同期,通过斯坦福的揣测指出其存在不完满之处。图片
第二段逐句分析1.“With the rise of technology it is easy for people to make observations of different species with the aid of a mobile application,” said Barnabas Daru, who is lead author of the study and assistant professor of biology in the Stanford School of Humanities and Sciences.①“With the rise of technology” 意思是“随脱手艺的兴起”,作状语,标明背面情况出现的配景。②“it is + adj. + for sb. to do sth.” 是一个常用的句型,“it”是款式主语,信得过的主语是背面的“to make observations...”,意思是“对于某东谈主来说作念某事是......的”。③“make observations of...” 暗示“对......进行不雅察”。④“with the aid of...” 意思是“在......的匡助下”。整句话 Barnabas Daru 指出随脱手艺的发展,东谈主们借助挪动应用尺度对不同物种进行不雅察变得容易了。2.“These observations now outnumber the primary data that comes from physical specimens (标本), and since we are increasingly using observational data to investigate how species are responding to global change, I wanted to know: Are they usable?”①“outnumber”是动词,意思是“数目逾越,比......多”。②“primary data”指“原始数据”。③“that comes from physical specimens” 是一个定语从句,修饰先行词“data”,标明这些原始数据来自于实体标本。④“since”在这里作连词,领导原因状语从句,暗示“因为,由于”。⑤“increasingly”是副词,“越来越多地”。⑥“respond to...” 意思是“对......作念出反映”。整句话先是说这些不雅察数据的数目逾越了来自实体标本的原始数据,接着由于东谈主们越来越多地使用不雅察数据来揣测物种怎样支吾环球变化,是以 Barnabas Daru 建议了这些数据是否可用的疑问。图片
第三、四段逐句分析1.“Using a global dataset of 1.9 billion records of plants, insects, birds, and animals, Daru and his team tested how well these data represent actual global biodiversity patterns.”①“Using a global dataset...” 这是一个面前分词短语作面貌状语,暗示“通过使用......”。“dataset”指“数据集”。②“how well...” 领导的是宾语从句,意思是“这些数据在多猛进度上......”。整句话描绘了 Daru 和他的团队利用大限制的环球数据集来测试这些数据对实质环球生物各种性模式的代表性。2.“We were particularly interested in exploring the aspects of sampling that tend to bias (使有偏差) data, like the greater likelihood of a citizen scientist to take a picture of a flowering plant instead of the grass right next to it,” said Daru.①“be interested in...” 是“对......感兴致”,“particularly”是“特出,尤其”,加强了感兴致的进度。②“explore”意思是“探索,研究”。③“that tend to bias (使有偏差) data” 是一个定语从句,修饰先行词“aspects of sampling”,即“倾向于使数据产生偏差的采样方面”。④“likelihood”指“可能性”。整段话 Daru 暗示他们特出感兴致研究那些容易导致数据偏差的采样方面,比如公民科学家更有可能拍摄吐花植物而不是旁边的草。图片
第五段逐句分析1.“Their study revealed that the large number of observation - only records did not lead to better global coverage.”①“reveal”意思是“揭示,清爽”。②“lead to”暗示“导致,引起”。③“global coverage”指“环球隐敝规模”。这句话标明他们的揣测揭示了遍及仅基于不雅察的记录并莫得带来更好的环球隐敝。2.“Moreover, these data are biased and favor certain regions, time periods, and species.”①“moreover”是“此外,况且”,用于补充阐述。②“biased”意思是“有偏差的”,“favor”在这里不错阐明为“倾向于,偏向”。此句指出这些数据存在偏差,倾向于某些地区、时辰段和物种。3.“This makes sense because the people who get observational biodiversity data on mobile devices are often citizen scientists recording their encounters with species in areas nearby.”①“make sense”是“有道理,讲得通”。②“encounter”指“相遇,遭受”。这句话解释了数据存在偏差是有原因的,因为通过挪动建造得到生物各种性不雅察数据的东谈主时常是公民科学家,他们记录的是在隔壁区域与物种的相遇情况。4.“These data are also biased toward certain species with attractive or eye - catching features.”①“be biased toward”暗示“偏向于”。②“attractive”意思是“有招引力的”,“eye - catching”指“引东谈主注重标”。此句进一步阐述这些数据还偏向具有招引东谈主或引东谈主注重标特征的某些物种。图片
第六七段逐句分析1.“What can we do with the imperfect datasets of biodiversity?”这是一个特等疑问句,盘考对于不完满的生物各种性数据集咱们约略作念些什么。2.“Quite a lot,” Daru explained. “Biodiversity apps can use our study results to inform users of over-sampled areas and lead them to places — and even species — that are not well-sampled.①“Quite a lot”暗示“相配多”,是对前边问题的回话。② “inform...of...”意思是“报告......对于......”。③“over-sampled”指“过度采样的”。④“not well-sampled”暗示“采样不及的”。这里指提拔物各种性应用尺度不错利用揣测恶果奉告用户过度采样的区域,并领导他们去采样不及的场所致使物种所在之处。3. To improve the quality of observational data, biodiversity apps can also encourage users to have an expert confirm the identification of their uploaded image.”① “To improve the quality of observational data”是标的状语。②“improve”是“提高,改善”。③“encourage...to do...”暗示“饱读舞......作念......”。临了提到为了提高不雅测数据的质地,应用尺度还不错饱读舞用户让群众证据其上传图像的识别。图片
图片
END
图片
宽宥加入三心英语西宾QQ群:435407043
本站仅提供存储作事,统统内容均由用户发布,如发现存害或侵权内容,请点击举报。